søndag den 30. december 2007

Godt nytår!

Kære alle læsere af min blog!

Så lakker året på hæld og der venter os et nyt et fuld af muligheder (ja, jeg har nok set for mange af dronningens nytårs taler........). Man må sige at 2007 har været temmelig heftigt for mig og min familie. I går fejrede jeg min yngste søn Benjamin's 1-års-fødselsdag, og i hans første år har vi været ude på noget af en rutsjetur. Glæden ved at få en søn er helt ubeskrivelig, men der går kun en uge efter hans fødsel, før jeg er så dårlig, at de ligger kateter til P-dialyse. 2 uger efter bliver jeg indlagt og påbegynder dialysen på Riget. RIGTIG RIGTIG SURT SHOW!!!!!! Derefter kører showet med dialyse, indlæggelser, mere dialyse, udredning i forhold til at finde en mulig donor osv. osv. Alt dette har i kunnet læse om herinde på bloggen. Derfor er det også fantastisk at kunne sidde her, dagen før nytårsaften, og kunne se hvor heldig jeg dog har været. Jeg har det fantastisk, dog lidt træt ovenpå det store jule- og fødselsdags-show (men det er, i forhold til hvad jeg tidligere oplevede, en ganske naturlig træthed). At kunne fejre sin søns fødselsdag med manér, uden at skulle gå død midt i skattejagten, og at kunne holde jul uden at falde i søvn før kl.20 er virkelig en gave. Jeg er dybt taknemmelig for at min mor donerede sin nyre, og at det hele lykkedes. Tak til al personalet på riget for at gøre alt hvad de kunne for at passe på mig (dog må jeg konstatere, at de løber meget stærkt derinde!! Jeg håber at regeringen giver et løft til sundhedsvæsnet, da de virkelig behøver det!!!!!). Og så selvfølgelig tak til familie og venner for at støtte mig, min kone og mine børn når det var hårdest. Mit nytårsforsæt for 2008 er at arbejde for organ-donation, så flere kan få lov at opleve det som jeg har oplevet. Jeg ved jo også godt, at min nyre ikke holder evigt, og derfor skræmmer det mig selvfølgelig også, at der er så lang ventetid hvis man ikke har en donor i familien. Jeg lover jer, at jeg vil kæmpe med næb og klør for at råbe politikerne op!!! Godt nytår til alle jer der læser min blog. Jeg ønsker jer alt det bedste for jer og jeres familier i 2008.


Kh Peter

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Kære Peter. Jeg er en ung kvinde på 31 år og er desværre nyresyg gennem flere år. Jeg skal transplanteres sidst på året, og glæder mig til at få livet tilbage, men min største bekymring lige nu er. at jeg skal indlægges og have lagt p katedet, er virkelig nervøs, er der nogen grund til mine bekymringer og nervøsitet?

Peter Clement Marott sagde ...

Hej!

Det er lidt mærkeligt at mærke dem rode inde i en når man er lokalbedøvet, men det gør ikke decideret ondt og de er hurtige og superdygtige til at lægge det. Det tager ikke så lang tid, og jeg husker at jeg på det stadie i min sygdom var ret kold i røven over for det. Det gode var, at man efter at have fået det lagt, fik renset lidt af alt skidtet ud af kroppen, hvilket er tiltrængt når man når den fase i sygdommen. Jeg havde heldigvis ikke mit P-kateter så lang tid, hvilket var godt da jeg desværre var uheldig at have en række problemer med at det lå forkert m.m. Men det behøver jo absolut ikke at gælde i dit tilfælde, og de sagde osse at det kørte fint for de fleste. Personalet på dialyse-afdelingen var super-proffe, og jeg synes de var rigtig gode til at få mig igennem det hele på en god måde. Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke med det hele, og lover dig at der er en ende på alt det du går igennem nu:-) Skriv eller ring endelig hvis der er andet du vil snakke om. Du kan skrive på min personlige mail trompetro@gmail.com eller ringe 26 17 01 90. Kh Peter

Anonym sagde ...

Hallo,

Vi er her igjen for å kjøpe nyre for våre pasienter og de har avtalt å betale god sum penger til alle som ønsker å donere en nyre for å redde dem og så. Hvis du er interessert i å være en donor eller du vil redde et liv, Du skal skrive oss på e-posten nedenfor.

Dette er en mulighet for at du skal være rik ok, vi forsikrer og garanterer deg 100% sikker transaksjon med oss, alt vil bli gjort i henhold til lovgivende nyredonorer.
Så kast bort ikke mer tid, vennligst skriv oss på irruaspecialisthospital20@gmail.com

Irrua-spesialistundervisningssykehus.